Dit zijn de 20 allermooiste Gelderse natuurfoto's!

ARNHEM - De shortlist van de twintig mooiste natuurfoto's gemaakt in Gelderland zijn bekend. Vanmiddag zijn de foto's onthuld in het provinciehuis in Arnhem.

De Gelderse Natuurfotowedstrijd is uitgeschreven door BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, dat dit jaar 20 jaar bestaat. Iedereen mocht foto's insturen van natuur in Gelderland. Daar werden uiteindelijk door een vakjury honderd foto's geselecteerd, de longlist, waar het Gelderse publiek op mocht stemmen. Bijna 7000 stemmen bepaalden wie er bij de laatste 20 zitten. 

Kijk hier welke foto's de meeste stemmen kregen en welk verhaal er bij die foto hoort.

De laatste 20

Vanzelfsprekend waren de aanwezige mensen op de shortlist bijzonder blij, op het moment dat hun foto werd onthuld. Die onthulling werd gedaan door Programmamanager Natuur en Landschap Ernst Boere van de Provincie Gelderland, samen met natuurverslaggever Laurens Tijink, van Omroep Gelderland. Maar anderen, die niet bij de laatste twintig behoorden, waren toch ook al gelukkig met een plaats bij de laatste 100.

Jacqueline Mooten-Schriever bijvoorbeeld: 'Ik heb pas tijdens de Kerst in 2018 een fototoestel gekregen. Dan is het een eer dat ik nu al bij de laatste 100 mag eindigen.'

De ingezonden foto van Jacqueline Mooten-Schriever:

De winnaar van de Gelderse Natuurfotowedstrijd wordt gekozen door een vakjury en bekend gemaakt tijdens het Beleef BuitenGewoon-evenement, op 6 juli. Erbij zijn? Aanmelden kan hier. De winnaar krijgt een eigen reportage in het blad Mooi Gelderland, van Geldersch Landschap en Kasteelen en een exclusieve foto-workshop van natuurfotograaf Johan van der Wielen.

Tot 4 juli zijn de twintig overgebleven foto's te bezichtigen in de Binnenhof van het provinciehuis in Arnhem. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Natuur Nieuws
Deel dit artikel: