Fraude met id-bewijs, slachtoffer weet niets van bestelling

LICHTENVOORDE - Met de identiteit van een ander lukt het een man in Lichtenvoorde een pakket met daarin waardevolle goederen af te halen. Maar degene op wiens naam de bestelling zou zijn gedaan weet van niets. De politie onderzoekt dit geval van identiteitsfraude.

Op 24 januari van dit jaar komt ’s ochtends deze blanke man bij de servicebalie van deze bouwmarkt in Lichtenvoorde binnen. Hij komt iets ophalen en krijgt de postbestelling mee.

Bekijk de beelden.

De politie wil weten wie deze man is.

Hij is niet de eerste die zich bij de servicebalie heeft gemeld voor het pakket. Een dag eerder heeft een vermoedelijk minderjarige en lichtgetinte jongen ook geprobeerd de bestelling in ontvangst te nemen. Dat is hem toen geweigerd.

De man naar wie de politie op zoek is:

  • is blank met kort grijs haar en met een gezet postuur;
  • is vermoedelijk tussen 50 en 55 jaar oud en ongeveer 1 meter 80 lang;
  • droeg op de dag van het afhalen een donkerkleurige jas met daaronder een grijze polo of trui en droeg een blauwe spijkerbroek;
  • reed waarschijnlijk in een donkerkleurige Renault Scenic.

Weet je wie deze man is of heb je andere informatie die van belang kan zijn, aarzel dan niet en bel 0800-6070. Dat is de tiplijn van de politie. Vermeld daarbij het zaaknummer: 2019048638. Wat je weet mag je ook anoniem doorgeven via 0800-7000. Je kunt bovendien dit digitale tipformulier invullen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: