Opgeviste munitie vat vlam, jongens van 12 met de schrik vrij

ARNHEM - In een tuin in Arnhem-Zuid is maandagmiddag munitie in brand gevlogen. De munitie werd een aantal weken terug door twee 12-jarige jongens opgevist. Bij het brandje kwamen giftige stoffen vrij, meldt de politie.

De jongens gingen een aantal weken terug magneetvissen in de buurt van voetbalclub ESA in Rijkerswoerd. Bij magneetvissen wordt een sterke magneet aan een touw vastgemaakt en metalen voorwerpen uit het water gevist. 

Volgens de politie visten de jongens meerdere munitieonderdelen, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, uit het water. De munitie legden ze onder een afdak op een tuinbank.

Giftige stoffen

Maandag ontbrandde de munitie spontaan. Hierbij kwamen giftige stoffen vrij. De jongens kwamen volgens de politie met de schrik vrij, maar moeten wel naar het vergiftigingscentrum voor controle. 

De politie waarschuwt voor het gevaar van magneetvissen en goed op te letten met gevonden munitie en explosieven. In veel munitie zit fosfor en deze stof is na aanraking met zuurstof moeilijk te blussen.

19.40 uur, update onderaan bericht Het gevaar van magneetvissen: Onze explosievenverkenners zijn net op een adres...

Posted by Politie Arnhem-Zuid on Monday, June 10, 2019

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politie Nieuws
Deel dit artikel: