Herstelde Wilco Kelderman maakt rentree in Zwitserland

BARNEVELD - Wilco Kelderman uit Barneveld is volledig hersteld van zijn blessures en maakt volgende week zijn rentree in het peloton. De wielrenner van Team Sunweb rijdt de Ronde van Zwitserland, die 15 juni begint.

Kelderman kwam eind maart hard ten val in de Ronde van Catalonië. Hij brak daarbij zijn linkersleutelbeen en liep een breukje op in een nekwervel. De Ronde van Italië, waarin hij kopman Tom Dumoulin zou bijstaan, moest Kelderman overslaan.

Hoogtestage op Tenerife

De renner droeg na zijn val lange tijd een brace om zijn nek. Een maand geleden kon de neksteun eraf en begon hij weer met fietstraining. 'Ik heb de laatste twee maanden hard gewerkt om weer in conditie te komen. Het was niet altijd leuk, maar dankzij een goed trainingsplan ben ik redelijk snel weer op een behoorlijk goed niveau gekomen', aldus de 28-jarige ronderenner, die momenteel op hoogtestage is op Tenerife.

'Wilco is goed hersteld en absoluut klaar voor de Ronde van Zwitserland', zegt teamarts Camiel Aldershof. Over een eventuele deelname aan de Tour de France rept Team Sunweb niet. Maandag werd al duidelijk dat Robert Gesink uit Varsseveld die wielerronde in elk geval mist.

Zie ook: Robert Gesink mist Tour de France

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Sport Nieuws
Deel dit artikel: