Wooncomplex Nijmegen uren ontruimd, maar geen gaslek gevonden

NIJMEGEN - Een appartementencomplex aan de Graspieperhof in Nijmegen, waar onder anderen mensen met dementie wonen, is aan het einde van de ochtend ontruimd vanwege een gaslucht. Pas tegen het eind van de middag konden ze weer het gebouw binnen.

Binnen het gebouw was een lage concentratie gas gemeten. Uit voorzorg werd iedereen uit het pand gehaald. 'Het gaat om ruim 50 man, 20 van hen zijn hulpbehoevend', zegt een woordvoerder van brandweer. 

kijk hier naar de beelden

De bewoners met dementie werden opgevangen op een andere locatie van ZZG zorggroep. De anderen konden terecht in het nabijgelegen wijkcentrum Titus Brandsma.

Geen lek gevonden

Na een urenlange zoektocht die niets opleverde, waren de verhoogde concentraties weg. Uit voorzorg komt nog een verwarmingsbedrijf onderzoek doen. Zeker één bewoonster neemt het zekere voor het onzekere: 'Ik ben een beetje een angsthaas, ik slaap vanavond ergens anders', zegt zij.

In eerste instantie bestond het vermoeden dat het lek tussen de openbare weg en het appartementencomplex zat. Vervolgens controleerde netbeheerder Liander de binneninstallatie, waarvoor monteurs woningen binnen moesten. Ook daar werd niets gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Brand Nieuws
Deel dit artikel: