Navarone: van illegale bezoekjes aan concerten in De Goffert naar voorprogramma Bon Jovi

NIJMEGEN - De Nijmeegse band Navarone is donderdag in het Goffertpark support act voor Bon Jovi. Daarmee komt een droom uit voor de rockers.

door Karel de Jong

Merijn van Haren (zang), Kees Lewiszong (gitaar) en Roman Ruijbreghs (gitaar) gingen dit voorjaar alvast een kijkje nemen in het Goffertpark waar ze al menig concert hebben meegemaakt. Niet altijd legaal trouwens.

Over de hekken klimmen voor concerten

Als Kees vertelt hoe hij regelmatig ging voetballen in De Goffert met de leden van de (ook) Nijmeegse bands De Staat en Black Bottle Riot komt het verhaal al snel op de keren dat de muziekfanaten probeerden om zonder kaartje bij concerten binnen te komen.

Met tien man tegelijk klommen ze in een soort guerrilla-actie over de hekken om zich direct te verspreiden, zodat in elk geval een paar van hen het zouden redden. 'Maar toen kwamen er ook tien security guards en toen werden we gewoon weer naar buiten gebracht', zegt de gitarist die morgen met de anderen van Navarone het publiek mag opwarmen voor Bon Jovi.

Gewoon door de artiesteningang naar binnen. Kees: 'Ja, precies. Dat is wel helemaal te gek, ja.'

Omroep Gelderland zendt op 3 september een documentaire uit over de band waarvan deze week iedere dag op internet een klein voorproefje verschijnt.

Een fragment, de tekst gaat verder onder de video.

Kratje bier opgraven

Zanger Merijn van Haren herinnert zich hoe hij en zijn vrienden bij Fields of Rock van tevoren ergens een krat bier hadden begraven. Aan het begin van het concert zochten ze die met behulp van een soort schatkaart weer op en begonnen 'm uit te graven. Merijn: 'Mensen die langsliepen keken verbaasd wat we aan het doen waren, maar op een gegeven moment kwam dat kratje bier eruit. Lekker koud!'

De tekst gaat verder onder de foto.

Merijn deelt handtekeningen uit aan leerlingen van een basisschool. Foto: Omroep Gelderland

Handtekeningen uitdelen

En dan, terwijl de mannen naar de plek lopen waar ze donderdag voor tienduizenden mensen spelen, komt er een basisschoolklas aangerend. 'We zagen jullie op tv bij The Voice', zegt een van de scholieren.

Een ander vult aan: 'Mijn moeder zal jaloers zijn dat ik jullie ontmoet.' Zanger Merijn: 'Oh ja, dan moeten we zo dadelijk even een foto maken.' En dan natuurlijk de onvermijdelijke vraag: 'Mag ik aan handtekening?'

Waarop Merijn geduldig gaat zitten en handtekeningen uitdeelt aan zowat de hele klas. Maar dan moeten de mannen weer door. Naar een optreden.

Zie ook: Bon Jovi in Goffertpark: 'Grootste podium waarmee we ooit een tour hebben gedaan'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: