Dafne Schippers haalt WK-limiet in Hengelo, Visser loopt limiet mis

HENGELO - De Oosterbeekse atlete Dafne Schippers heeft zondag de WK-limiet gelopen. Ze liep op de 100 meter een tijd van 11,06, terwijl een tijd van 11.24 voldeed. De Arnhemse atlete Nadine Visser slaagde nog niet in die missie op de horden.

Dafne Schippers kwam met een grote glimlach over de finish en een gebalde vuist. Ze was duidelijk blij met haar prestatie na de winst op de 100 meter in Hengelo. 

Tekst gaat verder na de video:

De wedstrijd op de 100 meter horden zondagavond werd vooraf als een titanenstrijd benoemd. Visser en de Amerikaanse McNeal (Olympisch kampioene) namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk stelden beide dames enigszins teleur. Met een tijd van 13.10 bleef Visser ruim boven de limiet van 12.98.

Europees record uit de boeken?

Op de 5000 meter wilde de Arnhemse Sifan Hassan zondagavond nog een stunt uithalen. Ze wilde graag haar eigen Europese record uit de boeken lopen. Maar dat mislukte. Hassan werd tweede in Hengelo en liep een tijd van 14.38,54. Dat was ver van haar record af dat stond op 14.22,34. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Hengelo Sport Nieuws
Deel dit artikel: