Nieuws

Zutphens dweilorkest reist Oranje achterna

Het Zutphense dweilorkest 't Spult reist Oranje achterna tijdens interlands op het WK voetbal in Frankrijk. Ze verzorgen optredens in én rond stadions waar Oranje speelt, meldt de NOS. © 't Spult
ZUTPHEN - Het Zutphense dweilorkest 't Spult reist Oranje achterna tijdens interlands op het WK voetbal in Frankrijk. Ze verzorgen optredens in én rond stadions waar Oranje speelt, meldt de NOS.
De wedstrijd tegen Kameroen in Valenciennes is bijvoorbeeld al uitverkocht. Met 25.000 man op de tribunes in Frankrijk is dat als spelen in een afgeladen Ahoy.
Het dweilorkest werd 'ontdekt' toen ze speelden op het EK in 2017. Een ambtenaar uit speelstad Doetinchem zag het orkest en vroeg de Zutphense muzikanten of ze de fanwalk naar het stadion wilden begeleiden. Daarvan bleek ook de KNVB onder de indruk, zo melden de muzikanten aan NOS.
Tekst gaat verder na de video:
Zutphens dweilorkest reist Oranje achterna
Sinds het succes in Doetinchem treedt 't Spult op verzoek van de voetbalbond op bij wedstrijden van Oranje. Ervoor en erna buiten het stadion, en tijdens de duels zelf in een lightversie op de tribunes.
Dinsdag gaat het feest voor 't Spult van start, als Nederland aftrapt tegen Nieuw-Zeeland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!