Pinksterweekend en opnieuw noodweer, zware avondspits verwacht

Onweersbuien met zware windstoten gaan vrijdagavond zorgen voor een zware avondspits. Dat verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID). Het KNMI heeft voor vrijdagavond code oranje afgekondigd vanwege de weersverwachtingen.

De weerwaarschuwing geldt in onze provincie tussen 18.00 en 21.00 uur. Het KNMI verwacht onweersbuien met zware windstoten. Buitenactiviteiten, zoals evenementen, moeten volgens het weerinstituut rekening houden met overlast door onweer en de harde windvlagen.

'Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen', schrijft het KNMI. De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Er is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

Zware avondspits

Het noodweer wordt verwacht tijdens de avondspits en dat kan zorgen voor veel problemen. De Verkeersinformatiedienst verwacht een zware avondspits. De wegen zijn traditioneel al druk op de vrijdag voor Pinksteren, in combinatie met noodweer kan dat zorgen voor veel file.

De NS en ProRail passen hun dienstregeling aan op een aantal trajecten vanwege het verwachte weer. Tussen vier uur 's middags en acht uur 's avonds rijden er minder treinen tussen Amersfoort en Deventer, Arnhem en Nijmegen, Ede-Wageningen en Nijmegen en Nijmegen en Wijchen. 

Het noodweer zorgde deze week voor veel problemen in Gelderland. In Rheden trok een tornado over. De windhoos liet een ravage achter. Het noodweer zorgde voor miljoenen euro's schade in de regio.

Zie ook: Schadespoor tornado veel groter dan gedacht

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: