Nieuws

VIDEO | Brand verwoest huis en schuur

In het centrum van Alem (gemeente Maasdriel) is een huis met een schuur uitgebrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het echtpaar dat in het huis woont, kon op tijd het pand verlaten. De brand heeft flinke schade aangericht. © Meesters Multi Media
ALEM - In het centrum van Alem (gemeente Maasdriel) is een huis met een schuur uitgebrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het echtpaar dat in het huis woont, kon op tijd het pand verlaten. De brand heeft flinke schade aangericht.
De brand werd rond 5.30 uur gemeld. Een achterbuurman ontdekte de brand. Het werd aangemerkt als een 'grote brand' en brandweerkorpsen uit verschillende plaatsen bestreden de brand. Er is ook een hoogwerker ingezet.
Tekst gaat verder na de beelden:
Brand verwoest huis en schuur

Geen blikseminslag

In eerste instantie was er ook de angst dat er gewonden waren gevallen. Daarom werden ook een ambulance en de traumahelikopter opgeroepen. De traumaheli kon kort na vertrek weer naar de basis terugkeren.
Volgens de brandweer is de brand niet ontstaan door blikseminslag. De oorzaak is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk, maar er is ook geen sprake van brandstichting. Wel duidelijk dat het vuur in ontstaan in de schuur en overgeslagen naar de bovenste etage van de woning,
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!