Nieuws

Zomer in Gelderland: Dit kun je doen en zien in Laag-Soeren

De sprengen Bron: Sandra Zittersteijn
Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Laag-Soeren. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Laag-Soeren.
LAAG-SOEREN - Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Laag-Soeren. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Laag-Soeren.
Laag-Soeren is een dorp in de gemeente Rheden, aan de zuidoostrand van de Veluwezoom, waardoor de omgeving overladen is met groen en stukken prachtige natuur. Daarnaast wordt Laag-Soeren ook nog gesierd door de interessante en mooie plekjes en bezienswaardigheden die het dorp rijk is. in 2018 woonden er 755 mensen in Laag-Soeren.

Langskomen?

Wil je langskomen op 30 augustus? Dan ben je van harte welkom bij speeltuin Cruyshoevelaan.
Het Zomer-in-Gelderland-team van Laag-Soeren heeft een eigen website gemaakt (eigenlijk hopen ze hiermee op extra punten)! Lees hier alles over het team en de uitzending van 30 augustus, de hekkensluiter van Zomer in Gelderland. 
In het Omroep Gelderland-programma Ons Dorp, aflevering Spankeren en Laag-Soeren, komt het fraaie hotel ook voorbij. 

De mooiste plek

“Wat Laag-Soeren speciaal maakt is dat het heel saamhorig is en gelegen aan de rand van de Veluwezoom, omgeven door prachtige natuur.”
Sandra Zittersteijn, teamcaptain
Het Rollende Paard Bron: Sandra Zittersteijn
Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Laag-Soeren. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Laag-Soeren.
Volgens teamcaptain van Laag-Soeren, Sandra Zittersteijn, zijn de mooiste plekjes van Laag-Soeren de sprengen en “Het rollend paard”. De sprengen stromen midden in het bos op een rustige plek, te midden van prachtige natuur en vormen volgens de teamcaptain zoiets als de oorsprong van Laag-Soeren, want het stromende natuurwater was een belangrijke bron voor onder andere de papiermolens en wasserette.
In tegenstelling tot de ligging van de kalme sprengen, bevindt “Het rollend paard” zich juist in het centrum waar Laag-Soeren bruist van het leven. “Het rollend paard” is een standbeeld gemaakt door Henk Göbel en Marga Carlier (bron namen wikipedia) en is geplaatst ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog van Laag-Soeren. Het rollend paard staat in het hart van Laag-Soeren, tegenover het dorpscafé de Harmonie, en wordt door de teamcaptain dan ook een landmark van het dorp genoemd.
“Het rollend paard is een landmark in ons dorp, je komt er altijd langs.”
Sandra Zittersteijn, teamcaptain

Bezienswaardigheden

Kerkje Eerbeekseweg  

Evenementen

 (vaker per jaar) Carnaval (februari) Paasvuur (april)
Kerstmarkt (december)  

Wandelroutes

Rondom de IJssel bij Laag-Soeren liggen prachtige uiterwaarden, waar mooi gewandeld kan worden. Natuurverslaggever Laurens Tijink van natuurplatform BuitenGewoon van Omroep Gelderland, ging er heen om vogels te tellen. Lees hier zijn ervaringen, of bekijk één van de routes hieronder. 
Fotograaf: Evie Koolenbrander
Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Laag-Soeren. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Laag-Soeren.
6 kilometer 21 kilometer

Fietsroutes

30 kilometer 27 kilometer 49 kilometer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!