Klimrek of wipkip kopen? Beuningen gaat ze veilen vanwege bezuiniging

BEUNINGEN - Beuningen gaat van 90 speeltuinen naar 50 speeltuinen in de gemeente. Het gaat om een bezuiniging van een half miljoen. De speeltoestellen die verdwijnen worden geveild.

door Sven Strijbosch

In 2012 voerde de Beuningse gemeenteraad tal van bezuinigingen door. Zo verdwenen er 35 fulltimebanen op het gemeentehuis en werd er beknibbeld op riool- en wegenbeheer. Dit alles vanwege financiële tekorten.  

'Door het inkrimpen van het aantal speelplekken zijn ongeveer 100 toestellen vrijgekomen. Van deze speeltoestellen doet de gemeente afstand', stelt een gemeentewoordvoerder. Ze worden tussen 7 en 24 juni online geveild. 'Een duurzame oplossing waardoor de levensduur wordt verlengd.'

Vanaf een tientje

Een glijbaan, duikelrek, schommel en wipkip zijn onderdeel van de te veilen toestellen. Biedingen beginnen bij gemiddeld een tientje en zullen in de loop van de maand oplopen. Eind juni kunnen de hoogste bieders de toestellen ophalen. 

Lang niet alle inwoners van de gemeente zijn blij met de bezuiniging en het inkrimpen van het aantal speeltuinen. Diverse bewoners namen daarom, in samenwerking met de gemeente, zelf een speeltuin over. Op die manier worden de kosten voor de gemeente gedrukt en kunnen de speeltuinen toch openblijven. 

Zie ook: Beuningen bezuinigt: van 90 naar 50 speeltuinen in de gemeente

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Beuningen Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: