Maker van groeipapier verkozen tot Student Company van het Jaar

ARNHEM - Het bedrijf van drie studenten van ROC Rijn IJssel uit Arnhem is maandag verkozen tot Student Company van het Jaar 2019. Met GIGG maken ze groeipapier: inpakpapier dat hergebruikt kan worden in de tuin.

Jurre Meeuws is één van de studenten. Met zijn team ontwikkelde hij een bedrijf dat 100 procent ecologisch verantwoorde geschenkartikelen verkoopt, die worden verpakt in groeipapier. GIGG won de prijs in de categorie mbo.

'We hebben een geldbedrag gewonnen en daar zijn we heel blij mee', vertelt een tevreden Meeuws op Radio Gelderland. 'We gaan het geld investeren in ons bedrijf.'

Beluister hier het gesprek met GIGG en Iedereen Beweegt:

Publiekslieveling

Naast GIGG maakte ook Iedereen Beweegt kans op een prijs. Dit bedrijf van studenten van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen werd derde in de categorie hbo, maar mocht zich wel Publiekslieveling 2019 noemen. Het team van de HAN ontwikkelde een beweegboek voor verstandelijk gehandicapte kinderen. In dat boek staan allerlei beweegspellen die zorgen dat kinderen met een beperking meer gaan bewegen. 

De winnaars werden gekozen door een jury. Dat besluit namen ze op basis van een bedrijfskraam, de finale-pitch en een vooraf ingeleverd bedrijfsrapport.

Zie ook: Gelderse studenten beste ondernemers van Nederland?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: