Fikse onweersbuien op komst: vanaf 20.00 uur code geel in Gelderland

ARNHEM - Wie vanavond naar buiten gaat moet rekening houden met fikse onweersbuien die gepaard kunnen gaan met hagel en zware windstoten. Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven. In Gelderland geldt de waarschuwing van 20.00 tot 23.00 uur.

Deze dinsdag schiet het kwik weer flink omhoog, vertelt weerman Jordi Huirne van MeteoGroup op Radio Gelderland. 'En niet zo'n beetje ook. Het weer gedraagt zich een beetje als een jojo deze dagen.'

Luister het weerbericht van Jordi Huirne op Radio Gelderland terug:

Gelderland bevindt zich midden tussen de hete tropische lucht die boven Duitsland hangt en de koude oceaanlucht. 'Je kunt die hitte bijna ruiken. Als je met de auto naar Duitsland rijdt, zit je binnen uur in die warme lucht', omschrijft Huirne.

'Het kan flink los gaan'

Die warme lucht zorgt er dinsdag voor dat het broeierig wordt, met een temperatuur van 28 graden langs de oostgrens. In de avond komen de stevige regen- en onweersbuien. Dat kan lokaal voor noodweer zorgen, zegt Huirne. 'Met hagel, zware windstoten en heel veel water in korte tijd. Dus het zou best wel kunnen dat het morgenmiddag en in de avonduren op sommige plekken flink los gaat.'

Voor woensdag is de weersverwachting nagenoeg identiek. Alleen wordt het dan nog wat warmer, met 30 graden langs de oostgrens. In het westen van Gelderland blijft de temperatuur steken op 22 graden. 'Hele grote temperatuurverschillen over een korte afstand en op die grens dus mogelijk ook heftige buien', aldus de weerman.

Zie ook: VIDEO | Onweer trekt over Gelderland heen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Weer Nieuws
Deel dit artikel: