Jakobsen wint Rush Hour in Nijmegen

NIJMEGEN - De derde editie van de wielerronde Rush Hour is vrijdagavond gewonnen door Fabio Jakobsen. De 22-jarige renner uit Heukelum kwam in Nijmegen als eerste over de streep.

Om 19.30 uur startten de tientallen deelnemers aan het parcours, dwars door de binnenstad van Nijmegen. Samen reden ze precies een uur lang rondjes door de stad, waarbij na ieder rondje de laatste renner afviel.

Voor het wielerevenement meldden zich diverse prominenten aan, onder wie Niki Terpstra. Hij won de ronde toen deze vorig jaar in Arnhem werd verreden. Ook schaatser Kjeld Nuis fietste mee, evenals mystery guest Laurens ten Dam.  

Ronan van Zandbeek viel vrijdagavond als eerste af, gevolgd door Daniel Abraham Gebru. Later moest ook Jeroen Janssen de strijd staken in zijn eigen stad. Halverwege de race ontstond een kopgroep van vier man, die later echter weer werd opgeslokt door de meute achtervolgers.

Jakobsen spurt naar zege

Met nog een handvol minuten op de klok waren er nog negen renners in koers, waarna Pascal Eenkhoorn en Pim Ligthart moesten lossen. Op dat moment waren er vier man weggesprongen bij de rest: Terpstra, schaatser Nuis en Jakobsen. Uiteindelijk won Jakobsen de koers met een ferme eindsprint. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: