Nieuws

Het wordt snikheet zondag, vergeet niet te smeren!

Iedereen heeft het erover; de hoge temperaturen die ons dit weekend staan te wachten. Maar met de tropische sferen komt ook veel zonneschijn. Volgens meteorologen loopt de zonkracht voor het eerst dit jaar op naar kracht 7. En dus is het smeren geblazen. © Pixabay
ARNHEM - Iedereen heeft het erover; de hoge temperaturen die ons dit weekend staan te wachten. Maar met de tropische sferen komt ook veel zonneschijn. Volgens meteorologen loopt de zonkracht voor het eerst dit jaar op naar kracht 7. En dus is het smeren geblazen.
Zaterdag en met name zondag worden dagen met hoge temperaturen. Met name zondag kan het kwik oplopen tot 32 graden. In de zon kan onbeschermde huid dan al na 10 minuten flink rood worden. Smeren is dus het advies.
Apps maken inzichtelijk hoe fel de zon is. De UV-radar van KWF Kankerbestrijding is daar een voorbeeld van. De app geeft ook advies over bescherming en insmeren.
Volgens het KWF krijgen jaarlijks 61.000 Nederlanders de diagnose huidkanker te horen. UV-straling in de vorm van zonlicht is een van de voornaamste oorzaken.
Het wordt snikheet zondag, vergeet niet te smeren!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!