Nieuws

Werkzaamheden A18 bij Doetinchem, snelweg tijdelijk dicht

De snelweg A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting op de N18 bij Varsseveld is tot maandag 17 juni gedeeltelijk afgesloten. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan een ecoduct. © Edwin van de Graaf
DOETINCHEM - De snelweg A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting op de N18 bij Varsseveld is tot maandag 17 juni gedeeltelijk afgesloten. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan een ecoduct.
'Tot zaterdag 23.30 uur is de A18 voor verkeer richting Didam tussen de aansluiting A18-N18 en oprit Doetinchem-Oost afgesloten', laat Rijkswaterstaat weten. 'Van zaterdag 23.30 uur tot maandag 05.00 uur is de A18 voor verkeer richting Varsseveld tussen oprit Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 afgesloten.' 
Tekst gaat door onder foto. Foto: Rijkswaterstaat.

Omleiding en vertraging

Verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer vijftien minuten.
De verwachting is dat het ecoduct, genaamd Koekendaal, in december 2019 klaar is. Met de realisatie van het ecoduct ontstaat een verbinding binnen het Doetinchemse natuurgebied De Wrange. 'De snelweg A18 vormt momenteel een belemmering voor onder meer reeën, dassen en kamsalamanders', zegt Rijkswaterstaat.