Flink budget beschikbaar om je woning te verduurzamen

OOSTERBEEK - In de gemeente Renkum kunnen inwoners een lening aanvragen om hun woning te verduurzamen, dit besloot de gemeenteraad woensdagavond. Deze lening kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een warmtepomp, zonnepanelen, isolatie of asbestverwijdering. Er kan maximaal 50.000 euro geleend worden.

door Huibert Veth

De lening is bedoeld voor energiemaatregelen en kan gecombineerd worden met asbestverwijdering of het aanbrengen van voorzieningen voor de oude dag. Het besluit volgt op een voorstel van de provincie die de helft van de lening bij wil dragen als gemeentes zich aansluiten. Dit doet Renkum dus. Andere regelingen binnen de gemeente komen hiermee te vervallen.

1,2 miljoen euro in de pot

De lening moet tussen de 2.500 en 50.000 euro bedragen. De looptijd is 10 tot 15 jaar. De gemeente stelt ruim 600.000 euro beschikbaar. Dit budget was er al in de oude regelingen en heeft dus geen gevolgen voor de begroting. Met de verdubbeling vanuit de provincie zit er 1,2 miljoen euro in de pot. Als deze leeg is zal de raad opnieuw in overleg gaan om aan te vullen. Doordat het geld bij afbetaling weer terugvloeit kan het budget wel meerdere malen besteed worden.

Bekijk hier de reactie van wethouder Jasper Verstand en raadslid Paul Janssen (GemeenteBelangen). 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!