Epenaar Stegeman wordt trainer van PEC Zwolle

ZWOLLE - John Stegeman is de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De 42-jarige Epenaar tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar bij de eredivisieclub. Dat meldt PEC Zwolle op zijn website.

Stegeman was afgelopen seizoen trainer van grote rivaal Go Ahead Eagles. Met de Deventer club miste hij net promotie naar de Eredivisie. Daarvoor trainde hij Heracles Almelo. Hij is bij PEC de opvolger van Jaap Stam, die trainer van Feyenoord wordt.

'Sporen verdiend'

'Door zijn inspirerende wijze van leiding geven, in combinatie met een aanvallende maar realistische speelstijl waar wij bij PEC Zwolle liefhebber van zijn, heeft hij veel indruk op ons gemaakt', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. Zijn aanstelling past bij de filosofie van onze club en John is wat ons betreft een hoofdtrainer die past in het rijtje Art Langeler, Ron Jans, John van ’t Schip en Jaap Stam.'

'Club verder laten groeien'

Stegeman zelf ziet PEC Zwolle als mooie kans om bij een stabiele eredivisieclub aan de slag te gaan. 'Als hoofdtrainer wil ik met mijn team en selectie er alles aan doen om de club de komende jaren verder te laten groeien.' De club start op 22 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Betaald voetbal Nieuws
Deel dit artikel: