Nieuws

College Wijchen enthousiast over komst alternatieve school

Wijchen krijgt op initiatief van ouders mogelijk een nieuwe school met een alternatief onderwijsconcept. Het college stuurde het verzoek van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur om de school te bouwen met een positief advies door naar de gemeenteraad. © Pixabay
WIJCHEN - Wijchen krijgt op initiatief van ouders mogelijk een nieuwe school met een alternatief onderwijsconcept. Het college stuurde het verzoek van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur om de school te bouwen met een positief advies door naar de gemeenteraad.
De school werkt met een flexibel onderwijsconcept en wordt omschreven als een ‘leer- en ontwikkelcentrum’. Het is volgens het bestuur niet alleen een school, het is ook een centrum voor kinderopvang. Kinderen leren via een flexibel rooster waarin onderwijs en opvang afgewisseld worden. 

College is enthousiast

Het college van Wijchen is enthousiast: ‘Wij denken dat dat goed is voor Wijchen en vertrouwen erop dat de initiatiefnemers het plan goed uitwerken. Uiteraard zal ook deze school wat betreft onderwijsprogramma en rooster moeten voldoen aan alle wetten.'
Of er draagvlak en genoeg animo voor de plannen is, dat moet nog blijken. De bouw start op zijn vroegst op 1 augustus 2020.

Mini-samenleving

De initiatiefnemers willen een ‘mini-samenleving’ creëren op de school, waar kinderen klaargestoomd worden als volwaardig lid van de 'echte', grote mensensamenleving.
‘Wij zien dat de tijdgeest nogal gericht is op het individu. Het is volgens ons juist belangrijk dat kinderen op een vroege leeftijd leren dat ze onderdeel zijn van een collectief’, vertelt Hennie Biemond van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.