Nieuws

TERUGLEZEN | Vitesse kansloos onderuit in finale van de play-offs

Vitesse heeft dinsdagavond in GelreDome geen Europees voetbal kunnen veiligstellen. In de return tegen FC Utrecht was het onthutsend zwak en werd er geen enkele kans gecreëerd. FC Utrecht deed wel wat het moest doen en won met 0-2. Het seizoen van Vitesse kan hierdoor als mislukt worden beschouwd. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Vitesse heeft dinsdagavond in GelreDome geen Europees voetbal kunnen veiligstellen. In de return tegen FC Utrecht was het onthutsend zwak en werd er geen enkele kans gecreëerd. FC Utrecht deed wel wat het moest doen en won met 0-2. Het seizoen van Vitesse kan hierdoor als mislukt worden beschouwd.

EINDSTAND VITESSE-FC UTRECHT: 0-2

90e: Afgelopen. Einde seizoen en geen Europees voetbal voor Vitesse. Na het onthutsend slechte niveau dat vanavond tentoongesteld werd, maakte de ploeg van Slustkiy ook geen moment aanspraak op deze prijs.
85e: De kopjes hangen bij de meeste Vitesse-spelers. Gezien het spelbeeld is de 2-0 achterstand echter volkomen terecht. De ploeg van Slutskiy heeft werkelijk niks laten zien vanavond. 
80e: Kort na de tweede goal van Gustafson ziet Dauda letterlijk en figuurlijk rood voor ogen. Hij schoffelt doelpuntenmaker Gustafson bruut onderuit en kan met een rode kaart naar de kleedkamer vertrekken. De misère is compleet bij Vitesse.

77e: GOAL! FC Utrecht gooit de wedstrijd in het slot. Het is Simon Gustafson die Vitesse de doodsteek toedient. Hij wordt de diepte in gestuurd en kan alleen op Pasveer af. Die wordt kinderlijk eenvoudig omspeeld en de bal wordt koel binnengeschoven.

70e: Zeldzame uitbraak van Vitesse leidt tot een corner. De verdediging van FC Utrecht is echter heer en meester in de lucht en werkt de bal zonder veel moeite weg. Vitesse begint meer aan te dringen. 
68e: Ricky van Wolfswinkel schoot Vitesse in 2017 nog Europa in. Vandaag ziet hij zijn oude ploeg worstelen. 
64e: Slutskiy zet zijn laatste wissel in. Navarone Foor wordt naar de kant geroepen, zijn vervanger is Thomas Buitink. 
63e: Harde overtreding van Bero op Görtler slechts bestraft met een gele kaart door scheidsrechter Makkelie. Bero mist de bal volledig en schoffelt beide benen van Görtler hard onderuit.
57e: Supporters vanaf een goed gevulde Zuid-tribune hebben nog weinig gezien van hun ploeg. 
54e: Er gaat weinig goed bij Vitesse. Passes komen niet aan, duels worden knullig verloren. Inzet is er genoeg, maar kansen blijven nog steeds uit. 
50e: Tim Matavž werkt hard, maar hij kan Vitesse nog niet aan doelpunten helpen. Scoren deed hij al wel drie keer eerder in deze play-offs. 
47e: Een vrije trap van Martin Ødegaard net buiten de zestien betekent het eerste schot voor Vitesse. Op doel schieten zit er echter nog niet in, zijn poging gaat enkele meters over het doel van Marsman.
46e: Slutskiy grijpt in bij Vitesse. Bero en Dauda komen erin bij Vitesse. Büttner en Linssen blijven in de kleedkamer achter.
45e: Rust in GelreDome. Vitesse heeft het ontzettend moeilijk en kijkt tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft zal er meer controle op het middenveld moeten komen wil de ploeg van Slutstkiy Europees voetbal veilig stellen.
40e: Vitesse krijgt maar geen grip op FC Utrecht. Veel duels op het middenveld worden verloren en we hebben nog steeds geen doelkans voor Vitesse kunnen noteren.

31e: GOAL! FC Utrecht. Cyriel Dessers schiet vanuit de draai binnen. Remko Pasveer stond op het verkeerde been.

28e: De ploeg van Dick Advocaat schuift steeds meer op richting het strafschopgebied van Vitesse. De Arnhemmers komen maar moeilijk onder de druk uit.
27e: FC Utrecht met de tweede kans in de wedstrijd. Görtler kan niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten waardoor de bal een makkelijke prooi is voor Pasveer. 
21e: De supporters in GelreDome wachten nog steeds op het eerste schot op doel van de thuisploeg. FC Utrecht doelman Marsman hoeft zich vooralsnog niet moe te maken.
18e: Martin Ødegaard, al maanden de beste speler bij Vitesse moet de Arnhemmers vandaag ook weer op sleeptouw nemen.
13e: Vrije trap voor Vitesse. Ødegaard slingert de bal vanaf de linkerkant voor het doel van Marsman maar vindt geen hoofd van een medespeler. 
10e: Eerste grote kans in de wedstrijd. Gyrano Kerk met een poeier van dichtbij. Remko Pasveer brengt redding.
7e: Nog weinig spanning in GelreDome. Geen van beide ploegen is nog gevaarlijk geweest.
1e: We zijn begonnen.
20.45 uur: Daar zijn de spelers!
20.35 uur: Hertog heeft zijn wekelijkse rondje weer gemaakt door het stadion.
20.30 uur: De supporters melden zich langzamerhand in steeds groteren getale in GelreDome.
20.25 uur: De spelers zijn druk bezig met de laatste warming-up van dit seizoen. Na vanavond is het seizoen echt afgelopen.
20.20 uur: Mascotte Vito is wel nodig vanavond. Hij probeert Vitesse naar de overwinning te schreeuwen, samen met het publiek.
20.15 uur: Vitesse-doelman Remko Pasveer had een moeilijk seizoen. Maar vlak voor het eind van de competitie zag hij de toekomst zonniger in toen hij plots in de basis kwam. Hij wist vervolgens veel lof te oogsten bij de supporters.
20.10 uur: Vitesse-trainer Leonid Slutskiy zet Mohammed Dauda weer op de bank. Er is wel weer een basisplaats voor Max Clark. Vitesse speelt daardoor als volgt. 
Opstelling: Pasveer, Karavaev, Van der Werff, Doekhi, Clark; Ødegaard; Serero, Foor, Büttner, Matavz en Linssen.
20.05 uur: In Utrecht werd het dus een gelijkspel. Matavz werkte een hoekschop binnen en zorgde met zijn frommelgoal voor een belangrijk uitdoelpunt.
20.00 uur: In dit stadion moet het gaan gebeuren vandaag. Bij Vitesse zijn ze niet blij met de dag en het tijdstip (20.45 uur). Daardoor zullen er minder toeschouwers aanwezig zijn dan ze normaal verwachten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!