Nieuws

Remi aan de slag als kinderburgemeester: 'Mijn plannen houd ik nog even geheim'

De gemeente Renkum heeft een nieuwe kinderburgemeester. De 11-jarige Remi Bakker uit Doorwerth werd uit 21 kandidaten gekozen tot de eerste kinderburgemeester van Renkum. Woensdagavond werd hij officieel geinstalleerd. Drie brandweerwagens brachten hem naar het gemeentehuis waar hij de ambtsketen door burgemeester Agnes Schaap kreeg omgehangen. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - De gemeente Renkum heeft een nieuwe kinderburgemeester. De 11-jarige Remi Bakker uit Doorwerth werd uit 21 kandidaten gekozen tot de eerste kinderburgemeester van Renkum. Woensdagavond werd hij officieel geinstalleerd. Drie brandweerwagens brachten hem naar het gemeentehuis waar hij de ambtsketen door burgemeester Agnes Schaap kreeg omgehangen.
door Huibert Veth
Leerlingen uit groep 7 mochten solliciteren om voor één jaar kinderburgemeester van Renkum te worden. Vier kandidaten kwamen op gesprek bij burgemeester Schaap, wethouder Marinka Mulder en leden van de gemeente- en jongerenraad.
Remi werd gekozen. Hij mag nu met de burgemeester mee op pad om bijvoorbeeld bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden. Schaap laat weten erg blij te zijn met haar assistent. De eerste aanvragen voor een bezoek van de kinderburgemeester zijn al binnen.
Bekijk hieronder het gesprek met de burgemeester en zijn moeder.
Kinderburgemeester Remi Bakker van Renkum en zijn moeder
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!