OM eist drie keer levenslang voor liquidatie op camping Kerkdriel

KERKDRIEL - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen drie mannen levenslang geëist, die in 2015 op een camping in Kerkdriel Chahid Yahlaf hebben geliquideerd. Een vierde verdachte moet als het aan het OM ligt 22 jaar de cel in.

De liquidatie vond plaats op camping Maaszicht op oudjaarsdag 2015. Twee verdachten zouden het slachtoffer met een automatisch vuurwapen hebben doodgeschoten. Dat zou zijn gebeurd terwijl hij in een auto de camping verliet. 

De liquidatiebende zou twee maanden eerder, op 7 november 2015, de 27-jarige Eaneas Lomp in Krommenie hebben doodgeschoten. 

Volgens de officieren van justitie waren de slachtoffers kansloos en 'hun moordenaars koelbloedig, nietsontziend en gewetenloos'. 'Er is in het wilde weg geschoten met zware vuurwapens op de openbare weg, met het risico op slachtoffers onder toevallige passanten', aldus de officieren van justitie in een statement. 

'Moord en poging tot doodslag'

De wagen waarin het slachtoffer zat reed naar Hoenzadriel, waar de inzittenden bij een huis aan de Rooijenstraat om hulp vroegen. Yakhlaf overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Twee andere inzittenden, onder wie zijn broer, raakten lichtgewond. De moord zou volgens de NOS in opdracht zijn van de 28-jarige Omar L., die vandaag ook levenslang tegen zich geëist kreeg.

Zie ook: Liquidatiebende pas eind dit jaar voor rechter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Kerkdriel Politie Politiebericht Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: