Bewoners weer thuis na brand in Vorden, maar nog niet alles is schoon

VORDEN - De drie woningen die na de brand in Vorden werden ontruimd, zijn zondag weer vrijgegeven. De bewoners zijn inmiddels weer thuis, meldt de gemeente Bronckhorst.

Na de brand op het bedrijventerrein aan de Handelsweg van afgelopen dinsdag is onder meer asbest opgeruimd. Nog altijd wordt rondom de huizen aan de Kerkhoflaan volop schoongemaakt. Wel zijn de oprit en toegangswegen volledig vrij van asbest.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Vrijdag werden alle bedrijven in Vorden weer vrijgegeven. Een aantal bedrijven moet – net als de bewoners –  nog wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag niemand op het buitenterrein van het perceel komen of airconditioners en ventilatiesystemen gebruiken.

Schoonmaak duurt weken

De gemeente hoopt deze week in ieder geval alle bedrijven volledig vrij te kunnen geven. De totale schoonmaak neemt naar verwachting zo'n drie tot vier weken in beslag.

De brand ontstond dinsdag in een loods met auto's en sloeg over naar een plasticverwerker. Diverse woningen, bedrijven en een kinderdagverblijf werden ontruimd. Over de oorzaak van de brand is nog altijd niets bekend. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Vorden Nieuws
Deel dit artikel: