Nieuws

VIDEO | Koning Willem-Alexander wandelt door Arnhemse wijk Geitenkamp

ARNHEM - Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan twee klimaatprojecten in Arnhem. Samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezocht hij de wijken Geitenkamp en Spijkerkwartier.
Niemand wist dat de koning meekwam met het bezoek van de minister. Op de Geitenkamp wandelde hij van multifunctioneel centrum De Wetering naar de Reestraat om te zien hoe in de wijk wordt omgegaan met plotselinge wateroverlast.
Bekijk hier beelden van het bezoek:
Koning Willem-Alexander wandelt door Arnhemse wijk Geitenkamp

Stortbui-simulatie

Koning Willem-Alexander woonde een stortbui-simulatie bij. Wijkbewoners kunnen met de simulatie zelf zien welke soort bestrating het gunstigste effect heeft op plotselinge wateroverlast. Aan de hand van de 'proefstraat' kunnen Geitenkampers zelf kiezen welke stenen zij in hun straat willen hebben.
Na het bezoek aan de Geitenkamp ging de stoet naar het Spijkerkwartier, waar de koning een toelichting kreeg op hittestress, die de wijk in de zomer ondervindt en wat wijkbewoners daaraan doen.

Extremer klimaat

Het bezoek aan Arnhem werd afgesloten in Brasserie Thialf, een voormalig zwembad en schaatsbaan, waar een ontmoetingsplek en speelplaats van is gemaakt. Daar sprak de koning verder met deskundigen over hoe er met steeds extremer klimaat kan worden omgegaan en hoe overheden en particulieren daar een bijdrage aan kunnen leveren.
Tekst gaat verder onder de foto.
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan twee klimaatprojecten in Arnhem. Samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezocht hij de wijken Geitenkamp en Spijkerkwartier. © Omroep Gelderland
Het bezoek van koning Willem-Alexander en minister Van Nieuwenhuizen is de negende in een reeks van werkbezoeken van de koning met ministers en staatssecretarissen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!