Nieuws

Vrachtwagen richt ravage aan op A12 bij Zevenaar; weg tot in de middag dicht

De A12 bij Zevenaar is in de richting van Arnhem volledig afgesloten na een ernstig ongeval. In de richting van de Duitse grens zit de rijbaan dicht. Het verkeer moet over de vluchtstrook © Persbureau Heitink
DIDAM - De A12 bij Zevenaar is in de richting van Arnhem volledig afgesloten na een ernstig ongeval. In de richting van de Duitse grens zit de rijbaan dicht. Het verkeer moet over de vluchtstrook
Een vrachtwagen die in de richting van de grens reed, is na een klapband door de middenberm geschoten en op de andere rijbaan beland. De truck heeft daarbij meerdere auto's aangetikt.

Meerdere gewonden

Volgens een videocorrespondent zijn er meerdere gewonden gevallen. De slachtoffers zijn met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis.
Op de A12 richting Arnhem is het een grote ravage. De vrachtwagen ligt in de berm en verspreid over de weg staan zwaar beschadigde auto's. Naar verwachting wordt rond het middaguur een rijstrook vrijgegeven. Het verkeer wordt vanuit Duitsland via de A77 omgeleid, aldus Rijkswaterstaat.
In beide richtingen staat een lange file. Het verkeer richting Oberhausen wordt ter hoogte van knooppunt Grijsoord omgeleid via de A50, A73, A77 en A57 (D).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!