Nieuws

Tientallen fietsers stuiten op gestremde pontjes

Het Renkumse Veer en het pontje dat vaart tussen Varik en Heerewaarden zijn vanaf deze zondag gestremd. Dat meldt recreatiebedrijf Uiterwaarde. Vanwege het hoge water kunnen de pontjes niet varen. © archief Omroep Gelderland
RENKUM - Het Renkumse Veer en het pontje dat vaart tussen Varik en Heerewaarden zijn vanaf deze zondag gestremd. Dat meldt recreatiebedrijf Uiterwaarde. Vanwege het hoge water kunnen de pontjes niet varen.
Het Renkumse Veer dat vaart tussen Renkum en Heteren kan niet aanleggen. De waterstand bij Lobith is op dit moment hoger dan normaal voor de tijd van dit jaar. Dat komt volgens Rijkswaterstaat door neerslag en smeltwater dat vanuit Duitsland en Zwitserland ons land binnenkomt via de Rijn.
Tientallen fietsers worden deze zondag teleurgesteld dat ze niet overgezet kunnen worden. De komende twee dagen is de verwachting dat de waterstand licht zal dalen. 'We hopen dat we met Hemelvaartsdag komende week weer kunnen varen, want dat is een topdag voor ons', zegt Frans Claassen vrijwilliger bij het Renkumse Veer.
Bekijk hier de reportage:
Tientallen fietsers stuiten op gestremde pontjes
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!