Dierenambulance zoekt dumper van bak met 35 kwartels in Winterswijk

WINTERSWIJK - In Winterswijk zijn zaterdagmiddag 35 kwartels in een doos in de bosjes gedumpt. De dader is volgens de dierenambulance op de foto gezet.

'Laat de dader zich even melden. U bent namelijk op de foto gezet meneer', schrijft de dierenambulance op Facebook. 'De foto is in bezit van de politie.'

Een getuige zag zaterdagmiddag een man in een opvallende rode trui fietsen met een plastic bak achterop. De man fietste volgens de dierenambulance op de Bataafseweg in Winterswijk vlak bij het Klimbos. In de bak met groene deksel zaten hoogstwaarschijnlijk de kwartels.

Bak met vogels in de bosjes gegooid

Volgens de dierenambulance heeft iemand gezien hoe de man de bak met vogels in de bosjes heeft gegooid. 

De kwartels moeten daarbij uit de bak zijn gekomen, want de vrijwilligers van de dierenambulance hebben samen met omstanders de dieren moeten vangen. Zaterdagavond vonden mensen in de buurt van de Bataafseweg nog drie kwartels lopen, die zijn ook gevangen en opgehaald door de dierenambulance. 

Op zoek naar opvang

De vogels zijn ziek en door een dierenarts behandeld. Om wat voor ziekte het gaat, wil de woordvoerder van de dierenambulance niet zeggen, het zou het onderzoek kunnen schaden. De dierenpolitie doet onderzoek. De vogels zijn naar een opvangadres gebracht.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: