'Versoepeling meldplicht Volkert van der G. moet van tafel'

HARDERWIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) moet nog een keer kijken naar de versobering van de meldplicht van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Dat zegt de advocaat van de familie Fortuyn in reactie op het nieuws dat Van der G. waarschijnlijk nog in Nederland woont.

Hij leeft nog 'gewoon' in Apeldoorn en Harderwijk. Dat concludeerde de Stentor vrijdag uit informatie van het OM en gesprekken met bekenden van Van der G. Hij zou bovendien geen concreet plan hebben om te emigreren.

Vorig jaar zei Van der G. nog dat hij naar het buitenland wilde verkassen. Daarom wilde hij af van zijn fysieke meldplicht, een van de voorwaarden die hij opgelegd had gekregen toen hij in 2014 vervroegd werd vrijgelaten. Deze werd hierop versoberd.

Meldplicht opnieuw toetsen

'Wij hebben altijd al getwijfeld aan de emigratieplannen van Van der G.', zegt de advocaat van de familie Fortuyn tegen de NOS. Hij wil daarom deze week met justitie overleggen of dit aanleiding is om de aanpassing van de meldplicht opnieuw bij de rechter te toetsen.

Zie ook: 'Volkert van der G. is niet geëmigreerd en woont nog in Apeldoorn'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: