De Graafschap zet geweldige stap voor nog een jaar eredivisie

ROTTERDAM - De Graafschap heeft zaterdagavond een enorm grote stap gezet richting nog een jaar eredivisie. Door een late, benutte, penalty van El Jebli werd het maar liefst 1-2 in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Dinsdag kan De Graafschap het lijfsbehoud definitief veiligstellen in de return op de Vijverberg.
De Graafschap begon matig aan het duel in Rotterdam. Sparta nam het initiatief en kwam binnen tien minuten al op voorsprong. Lars Veldwijk gaf een goede voorzet vanaf rechts, Auassar kopte geheel vrijstaand binnen.
Daarna leken de Superboeren even aangeslagen. Het spel van de Doetinchemmers was (vooral in de beginfase) erg slordig. Er leken flink wat zenuwen in het spel en Sparta was ook veel feller. De 2-0 hing dan ook meer in de lucht dan de 1-1. Vooral toen Lars Veldwijk tussen de benen van de zwak spelende Straalman door op de paal schoot. De Graafschap mocht blij zijn met een 1-0 ruststand.

De Graafschap maakt belangrijke goal

Na rust probeerden de Doetinchemmers iets meer aan te vallen, dat moest ook wel. Want een uitdoelpunt kan veel waard zijn. Maar er gebeurde te weinig voor het doel van de Spartanen. De thuisploeg leek het ook wel welletjes te vinden en zo ontstond er een matige beginfase van de tweede helft.
Toch kwam De Graafschap op de hele belangrijke 1-1. Benschop gaf de bal hoog voor en Bahoui kopte de bal achter de Spartaanse doelman.

Penalty in slotminuut

Sparta wilde daarna aanvallender gaan voetballen, maar dat plan kon al snel de prullenbak in. Bart Vriends kreeg zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. De Graafschap kon niet echt een vuist maken, maar scoorde alsnog. Tutuarima versierde in de slotminuut een strafschop en El Jebli benutte de belangrijke strafschop.
Door de winst heeft De Graafschap zichzelf een prima uitganspositie verschaft voor de return, aankomende dinsdag op de Vijverberg.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!