Het nieuws van vrijdag in 5 minuten

ARNHEM - Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.

Met vandaag onder meer:

'Heel cool', zeggen kinderen in Apeldoorn over de komst van Sinterklaas. In de stad komt dit jaar de 'echte' Sinterklaas voor het eerst op bezoek. De afgelopen jaren werd bij de intocht ook veel gedemonstreerd tegen Zwarte Piet.

De eerste onbeveiligde overweg in het Rivierengebied is donderdag afgesloten. Het is onderdeel van een operatie die vorig jaar is begonnen en uiterlijk in 2021 moet zijn afgerond.

En:

Ruud Pothoven uit Arnhem heeft een droom: het bouwen van een mobiele slachterij voor varkens. Want dat is beter voor dier én mens, zegt hij. Het vervoer van de stal naar de slachterij is volgens hem namelijk de meest stressvolle tijd voor een varken.

Kijk hieronder de uitzending terug:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: