Nieuws

Edenaar cel in voor mishandeling zusjes en supermarktmedewerker

Een 21-jarige man uit Ede is vrijdag veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor onder meer mishandeling en vernieling. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 21-jarige man uit Ede is vrijdag veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor onder meer mishandeling en vernieling.
De Edenaar vernielde diverse goederen in de woning van zijn moeder. Ook sloeg hij zijn zusjes van 7 en 11 jaar in hun gezicht. Hij kreeg een huisverbod, maar overtrad dat.
Daarnaast stal de man spullen uit een supermarkt. Tijdens zijn vlucht sloeg hij een medewerker van de supermarkt en bedreigde twee medewerkers door met een pen stekende bewegingen in hun richting te maken.

Getraumatiseerd

Uit rapporten blijkt dat de man door de oorlog in Syrië en zijn vlucht naar Nederland op jonge leeftijd getraumatiseerd is. Hij is psychisch kwetsbaar. De kans op herhaling van de strafbare feiten wordt hoog ingeschat als hij niet wordt behandeld. Daarom moet hij zich melden bij de reclassering, een klinische behandeling ondergaan en begeleid wonen.
Verder mag de Edenaar geen harddrugs gebruiken en heeft hij een contact- en locatieverbod met zijn moeder en zusjes en de woning van zijn moeder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!