Vloer van Tielse parkeergarage begint te scheuren

TIEL - Er zitten lange scheuren in de onderste vloer van de parkeergarage Westluidense Poort in Tiel. Hierdoor lekt ook water naar binnen. De gemeente onderzoekt de kwestie en kan op dit moment niet aangeven hoe ernstig de scheuren zijn, waardoor het komt of wat eraan gedaan moet worden.

door Menno Provoost

De parkeergarage onder het nieuwe cultuurcentrum Zinder ligt dicht bij de Waal en heeft vier verdiepingen. Er staat dus een behoorlijke en steeds wisselende waterdruk op de parkeerkelder. Een nadere inspectie van de keldervloer leert dat er al eerder scheurvorming is opgetreden.

De scheuren zijn destijds gerepareerd met injecties aan weerszijden met epoxy, een soort kunsthars. Dit zou al snel na de opening eind 2017 gebeurd zijn. Er werd toen ook melding gemaakt van een flinke laag water in de parkeergarage. De oude scheuren lijken met de reparaties goed gedicht, maar er zijn nu meerdere nieuwe scheuren ontstaan van enkele meters lang.

Veel onduidelijkheid

De kwestie is ook even aangekaart in de raadsvergadering afgelopen woensdag. Wethouder Frank Groen gaf aan dat er nog te weinig bekend is om informatie te kunnen geven. Een woordvoerder van de gemeente Tiel geeft vrijdag aan 'op de hoogte te zijn van de situatie'.

Er wordt op dit moment geen antwoord gegeven op verdere vragen. 'De situatie wordt op dit moment uitgezocht, afgesproken is om vragen eerst te beantwoorden in de eerstvolgende commissie Ruimte.'

Deze vergadering is komende dinsdag 28 mei.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: