Niet vijf, maar tien miljoen voor aardgasvrije wijken in Arnhem en Ermelo

ARNHEM - De provincie geeft de gemeente Arnhem vijf miljoen om één wijk aardgasvrij te maken. Dat is althans een voorstel van de Gedeputeerde Staten van Gelderland. Ook Ermelo krijgt dit bedrag.

Beide gemeenten hebben een plan ingediend om gebruik te maken van de subsidieregeling Gelderse proeftuin. Arnhem heeft voor het project Smart Polder in de wijk Vredenburg-Kronenburg een oplossing bedacht voor een wijk met veel flatgebouwen, aldus de provincie. Het plan van Arnhem is vooral gericht op de stad.

Stad en platteland

Ermelo heeft een plan dat is gericht op het platteland. De provincie: 'De plannen van Arnhem en Ermelo zijn bijna even goed, maar beide gemeenten hebben heel andere oplossingen gevonden om een wijk aardgasvrij te maken.'

De provincie Gelderland riep gemeenten eind 2018 op met een plan te komen om een bestaande woonwijk aardgasvrij te maken. Daarvoor is de subsidie Gelderse proeftuin opengesteld. 

Om een tweede wijk mee te laten doen is nog eens vijf miljoen nodig. GS stellen voor om dat te betalen vanuit het geld dat Provinciale Staten eerder beschikbaar hebben gesteld voor de Agenda Klimaat en Energie.

Zie ook: Vijf miljoen voor beste plan om wijk van het gas te krijgen

 

 

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.