Raad Apeldoorn gaat niet akkoord met tekort voor renovatie stadhuis

APELDOORN - De Apeldoornse politiek gaat niet zomaar akkoord met een overschrijding van het budget voor de verbouwing van het stadhuis. Het college van burgemeester en wethouders moet als het aan de raadsleden ligt het tekort maar oplossen door op andere zaken binnen het project te besparen.

door Maaike de Glee

Het Apeldoornse stadhuis wordt momenteel grondig verbouwd. Op 1 januari 2020 moet het Huis van de Stad klaar zijn. De kosten voor het project zijn begroot op ruim 27 miljoen euro, maar het college maakte onlangs bekend dat ze het voor dat bedrag waarschijnlijk niet gaan redden. De extra kosten liggen naar schatting tussen de 300.000 en 900.000 euro. 

De politiek ging donderdagavond voor het eerst met de verantwoordelijk wethouders in gesprek over de dreigende overschrijdingen van het budget. Bijna alle partijen waren het er over eens dat de gemeente de tekorten maar moet opvangen met besparingen in plaats van het budget te verhogen. Bij de vaststelling van de begroting is dat ook eerder zo afgesproken. 

Besparingen

De VVD, de grootste partij in Apeldoorn, zei zich 'ernstige zorgen' te maken over het verdere verloop van dit project. ChristenUnie en GroenLinks drongen er op aan dat de raad wordt betrokken bij de besparingsafwegingen.

Wethouder Willems liet weten nog voor de zomer met informatie daarover te komen, maar dat hij met zijn ambtenaren continu kijkt naar waar er bespaard kan worden. Volgens hem is alle luxe al lang uit de plannen gehaald. 

Zie ook: Kapotte vloer Apeldoorns gemeentehuis komt door renovatie

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: