Nieuws

Zorgen om weerbaarheid bomen Achterhoek

De Bomenstichting Achterhoek maakt zich grote zorgen over de invloed van de droogte op bomen. De stichting roept inwoners van de regio op om eenmaal per week jonge bomen in de omgeving zelf water te geven. © REGIO8 (archief
ULFT - De Bomenstichting Achterhoek maakt zich grote zorgen over de invloed van de droogte op bomen. De stichting roept inwoners van de regio op om eenmaal per week jonge bomen in de omgeving zelf water te geven.
'Oudere bomen zijn dieper geworteld en redden zichzelf, maar vooral jonge aanplant is kwetsbaar en lijdt hier onder', zo laat de Bomenstichting weten. De organisatie geeft aan dat het voor gemeenten niet te doen is om alle bomen te bewateren en hoopt dat inwoners met name jonge bomen water willen geven. 'Of laat een boom in een gemeenteplantsoen meegenieten van uw tuinsproeier', aldus de Bomenstichting.
De aanhoudende droogte laat al een tijdlang sporen na in de Achterhoek. Organisaties als Staatsbosbeheer en het Waterschap Rijn en IJssel verwachten dat de regio mogelijk blijvend gaat veranderen door het gebrek aan water in het gebied.