NEC-icoon Leen Looijen te gast bij Omroep Gelderland

ARNHEM - Leen Looijen komt vrijdagmiddag bij 'De Week van Gelderland' vertellen over zijn lange loopbaan als trainer en de toekomst van NEC. Welke kant moet de Nijmeegse crisisclub op nu het opnieuw niet promoveerde?

Looijen is al een tijdje lid van de Raad van Commissarissen waar hij controleert en adviseert op technische zaken. De geboren Wageninger was dit seizoen op de achtergrond nauw betrokken bij NEC. De club uit Nijmegen zette technisch directeur Remko Oversier aan de kant en ontsloeg op 2 april ook trainer Jack de Gier. 

Onrustig NEC

Zelf was Looijen 12 jaar lang technisch directeur van NEC. Daarvoor was hij over drie periodes trainer in de Goffert. Looijen kan dus met recht een clubicoon genoemd worden van het al jaren onrustige NEC. 

Ook werkte hij als directeur bij De Graafschap en was hij onder meer trainer van NAC, Vitesse en FC Groningen. Ook was Looijen bondscoach van de nationale ploeg van Tuvalu en het Antilliaanse elftal. 

De Week van Gelderland is iedere vrijdag te horen en te zien. Rond de klok van 17.15 uur geeft Looijen bij radio een interview om vervolgens een half uur later aan te schuiven bij TV Gelderland. Dat onderdeel wordt ieder uur herhaald. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Betaald voetbal NEC Nieuws
Deel dit artikel: