Groot datalek bij verhuurmakelaar, gegevens klanten op straat

APELDOORN - Verhuurmakelaar NederWoon heeft te maken gehad met een groot datalek. Dat heeft het bedrijf aan zijn klanten laten weten in een e-mail. Een hacker heeft ingebroken op de website en klantgegevens buitgemaakt.

Het bedrijf, met vestigingen in Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn, heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak. Hoeveel klanten precies zijn getroffen wil het bedrijf in het belang van het politie-onderzoek niet zeggen.

Het gaat om gegevens van klanten die zich van 2017 tot 2019 bij de site hebben aangemeld als woningzoeker. De hacker had toegang tot hun naam, adres, contactgegevens en geüploade documenten zoals identiteitsbewijzen waar ook het BSN-nummer op staat.

De hacker gebruikt de gegevens voor phishing. Daarbij wordt uit naam van NederWoon geprobeerd klanten hun financiële gegevens te ontfutselen.

NederWoon heeft acht vestigingen door heel Nederland en regelt de verhuur van 25.000 woningen. Volgens directeur Inge Visser van Nederwoon is het lek inmiddels gedicht, onder meer door een nieuwe server in gebruik te nemen.

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: