VIDEO | Vorden opnieuw opgeschrikt door grote brand

VORDEN - Opnieuw is Vorden opgeschrikt door een grote brand. Het vuur legde in de nacht van donderdag op vrijdag een woonboerderij volledig in de as.

De bewoners en de hond wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. De verwoestende brand werd rond 01.30 uur ontdekt in de boerderij aan de Wierssebroekweg, in het buitengebied van Vorden. De boerderij met aangebouwde stal werd volledig in de as gelegd. Het gebouw was bedekt met een rieten dak.

De brandweer schaalde groot op. De korpsen uit Ruurlo, Vorden, Laren en Zutphen konden echter niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. Er werd daarom ingezet op het voorkomen van overslag naar naastgelegen bebouwing.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Stichting Salvage is ingezet voor de afhandeling van de schade en zorgt voor onderdak voor de bewoners.

Bekijk hier beelden van de verwoestende brand:

Tweede grote brand

Door deze brand is Vorden deze week voor de tweede keer opgeschrikt door een grote brand. Dinsdag werd er op het industrieterrein een autobedrijf en een plasticverwerker in de as gelegd. Het gebied rond die locatie is nog altijd afgesloten in verband met de vondst van asbest.

Zie ook: Omgeving brand Vorden nog steeds op slot, vrijdag nieuwe bijeenkomst

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Vorden Nieuws
Deel dit artikel: