Het nieuws van donderdag in 5 minuten

ARNHEM - Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.

Met vandaag onder meer:

Het is de dag van de Europese verkiezingen. De laatste keer ging 37 procent van de Nederlanders naar de stembus. Een lage opkomst. Daarom trekken Gelderse gemeenten alles uit de kast om kiezers te lokken. 

Lingewaard wil graag met de provincie om tafel om te spreken over alternatieve omleidingsroutes tijdens het onderhoudswerk aan de A325 en de Pleijroute (N325). De gemeente komt daarmee vooral op voor de ondernemers in Lingewaard die grote zorgen hebben over het geplande onderhoud deze zomer. Daardoor zouden zij veel moeten omrijden, wat tijd en geld kost en slecht is voor het milieu. 

En:

Het is een bijzonder gezicht: langs de gracht van Elburg staat een tribune opgesteld. In het water drijven pontons. Vrijdag en zaterdag worden in Elburg een groot theaterstuk opgevoerd. Een stuk over Admiraal Van Kinsbergen, een van de bekendste inwoners uit de geschiedenis van Elburg.

Kijk hieronder de uitzending terug:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: