Ede krijgt drie minibossen met vlinders, vogels en bijen

EDE - Een bos met vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, ter grootte van een tennisbaan. Ede krijgt er drie van. Dit najaar wordt het eerste bos aangeplant.

door Joukje Beiboer

Het is de bedoeling dat kinderen in een tiny forest leren over de Nederlandse natuur. Een klein bos zorgt bovendien voor waterberging bij zware regenval. Waar de bossen komen, is nog niet bekend.

Enige in Gelderland

Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners drie minibossen aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. Ede is de enige in Gelderland. 

Deze veertien gemeenten krijgen ook minibossen: Alkmaar, De Ronde Venen, Den Helder, Dordrecht, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo, Weert en Zaanstad. 

De kleine bossen worden deels betaald met geld van de Nationale Postcode Loterij. Daarvan ontving de organisatie vorig jaar 1,85 miljoen euro. Ook de Fred Foundation ondersteunt het project. 

De aanleg van de drie tiny forests in Ede gaat ongeveer 45.000 euro kosten. De helft daarvan wordt door de gemeente betaald.

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: