Eerste onbewaakte overweg in het Rivierengebied afgesloten

OPHEUSDEN - De eerste onbeveiligde overweg in het Rivierengebied is donderdag afgesloten. Het is onderdeel van een operatie die vorig jaar is begonnen en uiterlijk in 2021 moet zijn afgerond.

ProRail wil alle onbeveiligde spoorwegovergangen in Nederland afsluiten. Het gaat om 33 overwegen in Gelderland en nog eens negen overgangen naar privépercelen. Tien van de 42 onbeveiligde overgangen in Gelderland zijn inmiddels afgesloten of voorzien van tijdelijke maatregelen.

Woning gesloopt

De eerste afgesloten overweg in het Rivierengebied lag aan de Parallelweg tussen Kesteren en Opheusden en was alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Daarbij ging het om één woning. ProRail heeft de woning gekocht en inmiddels gesloopt.

Tekst gaat verder na de video:

In het Rivierengebied liggen nog twee onbeveiligde overgangen in de gemeente West Betuwe. ProRail wil op termijn eigenlijk van alle spoorwegovergangen af, maar de onbeveiligde hebben voorrang. Op dit soort overwegen gebeuren landelijk enkele tientallen ongevallen per jaar. Bij deze ongevallen vielen enkele doden.

Ook op de overgang bij Opheusden zijn volgens wethouder Van Someren van Neder-Betuwe de afgelopen jaren enkele ongelukken gebeurd.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: