Nieuws

Einde nabij voor zwembad Culemborg: gemeente wil subsidie intrekken

Het gemeentebestuur van Culemborg wil volgend jaar stoppen met het subsidiëren van het lokale zwembad De Waterlinie. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Het gemeentebestuur van Culemborg wil volgend jaar stoppen met het subsidiëren van het lokale zwembad De Waterlinie. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.
Het zwembad, dat drie jaar geleden de deuren opende, verkeert al vanaf het begin in zwaar weer. De tekorten zijn inmiddels zo hoog opgelopen, dat er op korte termijn ruim 100.000 euro aan gemeentegeld bij moet om acute sluiting te voorkomen.
Het gemeentebestuur beseft dat het stopzetten van de subsidie en de mogelijke sluiting van het bad grote gevolgen heeft voor de gebruikers. Daarom willen burgemeesters en wethouders nog voor een jaar extra geld ter beschikking stellen. Dat komt met de bestaande subsidie neer op maximaal een half miljoen euro.

2 ton per jaar extra

De gemeente heeft de afgelopen maanden alle mogelijke scenario's voor het noodlijdende zwembad laten doorrekenen. Uit dat onderzoek is gebleken, dat voor elk scenario, uitgaande van het openhouden van het bad, zo'n 200.000 euro per jaar extra moet worden uitgetrokken. Dat geld is er niet, laat het college weten. 
Op 6 juni buigt de gemeenteraad zich over de plannen met het zwembad.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!