Ook bussen en treinen in de Achterhoek staan dinsdag stil

DOETINCHEM - Op het laatste moment gaat toch ook het Achterhoekse stads- en streekvervoer staken op 28 mei. Daarmee ligt het openbaar vervoer in het hele land dinsdag plat.

FNV zei woensdag nog dat Achterhoek een uitzondering vormde op de landelijke staking. Arriva zou daar wel rijden. Na gesprekken met medewerkers doen zij echter toch mee aan de actie, meldt de vakbond.

Hoe groot de overlast voor reizigers wordt, hangt volgens een woordvoerster van Arriva af van de stakingsbereidheid van het personeel. 'We zijn aan het inventariseren wat de gevolgen zijn voor de dienstregeling en in welke regio's', vertelde zij woensdag. Waarschijnlijk wordt dat op de dag zelf pas duidelijk.

Of treinen van Breng wel rijden, is nog onduidelijk. Breng adviseert hun website en sociale media kanalen in de gaten te houden.

Lessen gaan door

Personeel van het openbaar vervoer, inclusief de NS, legt dinsdag 24 uur lang het werk neer voor een beter pensioen. FNV roept andere sectoren ook op om te staken, maar dan op 29 mei.

Studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen dreigen door de ov-staking in de problemen te komen. Toch gaan op veel Gelderse scholen en universiteiten de lessen gewoon door. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: