Stembureaus zijn open, Nijmegen was de eerste

NIJMEGEN - De stembureaus zijn geopend. Het eerste Gelderse stembureau opende vanochtend al om 05.15 uur op station Nijmegen. Daar staat een mobiel stembureau. De meeste andere stembureau's gingen open om 07.30 uur.

In Nijmegen deden onbekenden vanochtend vroeg nog een poging de stembusgang te beïnvloeden. Op straat buiten het station staan met stoepkrijt leuzen geschreven als Wees geen klimaatontkenner en Rood Potlood, Groene stem. Het was in de vroege ochtend nog rustig bij de stembus, maar dat zal in de loop van de dag wel veranderen, verwacht de voorzitter van het stembureau. 

Verslaggever Vera Eisink was vanochtend vroeg al in Nijmegen op het station:

Foto: Omroep Gelderland

Stemmen voor nieuw Europees Parlement

Ruim 13 miljoen Nederlanders mogen vandaag naar de stembus. Voor een nieuw Europees Parlement deze keer. In totaal mogen tot en met zondag meer dan 400 miljoen kiezers uit de 28 EU-landen hun stem uitbrengen. De Nederlanders en Britten bijten het spits vandaag af, de inwoners van 21 lidstaten stemmen pas zondag. En vijf landen doen dat op vrijdag en zaterdag.

In ons land kunnen kiezers ook weer op stations terecht om hun stem uit te brengen. De meeste stembureaus zijn geopend tussen 07.30 uur en 21.00 uur. De officiële uitslagen mogen pas naar buiten worden gebracht nadat zondagavond om 23.00 uur de laatste stembureaus in Italië zijn dichtgegaan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: