Boeren uit Lochem krijgen dubieuze briefjes van dierenactivisten

LOCHEM - Zeker twee boeren uit Lochem hebben brieven met grimmige teksten ontvangen van dierenactivisten. Ze hebben daarvan melding gemaakt bij de politie, evenals een boer uit het Twentse Diepenheim.

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, die samen met haar man en zoon een vleesvarkensbedrijf in Hengevelde runt, kreeg tijdens haar campagne voor de Europese verkiezingen een brief in handen. Het gaat om een brief van een veehouder uit het oosten van het land. 

De CDA-politica spreekt van 'dreigbrieven aan tientallen boeren, geschreven in het Engels en Spaans'. De boeren krijgen onder meer de vraag of ze zelf als hun koeien zouden willen leven. 

Korte teksten

De politie spreekt liever niet over 'dreigbrieven', laat een woordvoerster weten. Volgens haar zijn het korte teksten, waarvan ze de exacte inhoud niet kan prijsgeven. 'Ik kan daar geen uitspraken over doen, omdat het als mogelijke daderinformatie wordt gezien.'

Het is nog onduidelijk van wie de briefjes afkomstig zijn. Ze zijn niet specifiek op één sector gericht, zegt de politiewoordvoerster. Er zitten zowel veehouders met koeien als varkens tussen de ontvangers.

Meer boeren met briefjes?

De boeren hebben vooralsnog geen aangifte gedaan bij de politie. Gezien de recente ophef rond dierenactivisten kan in samenspraak met het Openbaar Ministerie toch worden besloten een onderzoek te starten, zegt de woordvoerster. Zo leidde een congres van dierenactivisten in Amsterdam onlangs tot een bezetting bij een Brabantse varkensboer. 'We willen graag weten of er meer boeren zijn die deze briefjes hebben ontvangen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Lochem Nieuws
Deel dit artikel: