De Graafschap zet stap richting lijfsbehoud na zege op Cambuur

DOETINCHEM - De Graafschap staat in de finale van de play-offs. Het werd op de Vijverberg 2-0 tegen Cambuur en dat was genoeg na de 1-1 eerder in Friesland. Charlison Benschop was met twee doelpunten de grote man bij de Superboeren.

Het begin was nerveus van beide kanten, maar De Graafschap domineerde wel. Halverwege de eerste helft werd het 1-0. Youssef El Jebli legde een vrije trap op het hoofd van Charlison Benschop en de spits kopte raak.

foto: Wil Kuijpers

Cambuur sloeg bijna direct terug, maar Robertha kopte op de lat. Na hands bij een vrije trap van El Jebli kreeg De Graafschap een strafschop en daar wist Benschop wel raad mee. Hij bepaalde de ruststand op 2-0.

Na rust drongen de Friezen aan en Van Kippersluis miste een enorme kans op de aansluitingstreffer. De matig spelende Nabil Bahoui had het duel definitief kunnen beslissen, maar de Zweed kon niet lekker uithalen.

Leeroy Owusu was ook dichtbij 3-0 na een enorme rush, maar faalde in de afwerking. Ook een schot van invaller Javier Vet trof net geen doel. Cambuur kwam er nauwelijks nog aan te pas en dus bleef het bij 2-0.

Bij de supporters van de Graafschap was na afloop van de wedstrijd de opluchting zichtbaar. 'Het was matig van de Graafschap-kant en aan het einde konden ze ook niet echt meer doordrukken. Het was spannend', aldus een Graafschap-supporter. (Tekst gaat verder onder de video)De Graafschap treft nu in de finale van de play-offs Sparta. Eerst zaterdagavond om 20.45 uur in Rotterdam en dan dinsdag de return op De Vijverberg.

ZIE OOK:

Teruglezen: De Graafschap rekent af met Cambuur

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: