Frans examen Thomas a Kempis gestolen; leerlingen moeten toets opnieuw maken

ARNHEM - Het examen Frans van achttien Havo-leerlingen van het Thomas a Kempis College in Arnhem is gestolen. Het examen is inmiddels ongeldig verklaard.

Het examen werd op woensdag 15 mei afgenomen. Het werk was nog niet door de tweede corrector bekeken toen de diefstal werd gepleegd. De directie van de school heeft het direct gemeld bij de inspectie van het onderwijs. Deze heeft het examen vervolgens conform de regels ongeldig verklaard.

Extra stress voorkomen

De schoolleiding heeft besloten het nieuws van de diefstal en de ongeldigverklaring van het examen pas na de laatste examens van woensdag 22 mei aan de leerlingen en ouders bekend te maken. Dit om extra stress bij de laatste examens te voorkomen.

De leerlingen krijgen in de herkansingsperiode de gelegenheid om het examen Frans opnieuw te maken. Alle leerlingen en ouders zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst waarin een toelichting wordt gegeven op de ontstane situatie.

'Iedere bestuurder heeft nachtmerries over dingen waarvan je absoluut niet wil dat ze gebeuren. Dit is er één van', zegt voorzitter Jan Jacob van Dijk van het college van bestuur. De schoolleiding geeft op een later moment meer informatie over de toedracht van de diefstal.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: