Nieuws

De Graafschap pakt landstitel in de eDivisie

eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel in de eDivisie gepakt. De 17-jarige was over twee wedstrijden met 4-3 te sterk voor Heracles Almelo-eSporter Bryan Hessing. © REGIO8
DOETINCHEM - eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel in de eDivisie gepakt. De 17-jarige was over twee wedstrijden met 4-3 te sterk voor Heracles Almelo-eSporter Bryan Hessing.
Visser was gekwalificeerd voor het landskampioenschap door het eDivisie-seizoen op de Playstation te winnen. Hessing was de beste in het seizoen dat gespeeld werd op de Xbox. Visser begon goed aan het tweeluik door het eerste duel, dat gespeeld werd op de Playstation, met 1-0 te winnen. In het tweede duel op de Xbox stelde Hessing orde op zaken en stond bij de rust van het tweede duel al met 0-3 voor. Visser vocht zich echter knap terug tot 2-3.
Doordat de stand na twee duels precies gelijk was, moest er een derde en beslissende wedstrijd aan te pas komen. Daarin golden de 'golden goal'-regels, de eerste die daarin scoort wint het landskampioenschap. Na vijf minuten besliste Visser het duel met Hessing en scoorde de winnende en bevrijdende 1-0.