'Twee clubs degraderen voortaan uit eredivisie'

ZEIST - Er degraderen vanaf komend seizoen niet een maar twee clubs uit de eredivisie. Dat hebben de clubs na overleg met de KNVB besloten.

De bedoeling was dat deze regel na het seizoen vanaf het seizoen 2020/2021, maar dat gebeurt dus al een jaar eerder. Behalve de kampioen promoveert voortaan ook de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie naar de eredivisie.

Deze regel heeft met name ook gevolgen voor De Graafschap en NEC, die vaak strijden om promotie/degradatie.

Een woordvoerder van de KNVB stelt in de Telegraaf overigens dat het nog voorbarig is om te stellen dat twee clubs gaan degraderen. Volgens hem wordt de uiteindelijke beslissing genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. Bovendien moet de spelersraad CSR nog een advies uitbrengen en is de mening van FOX Sports van belang omdat zij de wedstrijden rechtstreeks uitzenden en afspraken hebben gemaakt.

Meer wijzigingen

Er zijn ook andere wijzigingen. Clubs die zich geplaatst hebben voor de groepsfase van een Europees toernooi, mogen de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi overslaan. Zij kunnen zich zo beter voorbereiden op een Europees duel.

En naar aanleiding van het gedoe rondom de duels van Ajax komt er meer flexibiliteit in het vaststellen van speeldagen en aanvangstijden voor clubs die actief zijn in Europa.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Nieuws
Deel dit artikel: